Aktualitātes / Dzīve ir ģeniālākais autors, kāds jebkad bijis

Dzīve ir ģeniālākais autors, kāds jebkad bijis

Augustā Valmieras Integrētā bibliotēkā aicina iepazīties ar publicista, rakstnieka un scenārista Egona Līva100.jubilejai veltīto izstādi.

Egons Līvs (īstajā vārdā Egons Gūtmanis; 31.08.1924 – 01.04.1989) – izcils  rakstnieks, publicists, scenārists. Daiļrades galvenā tēma – zvejnieku dzīve un to darbs.

E. Līva nozīmīgākais radošās darbības posms ir 20. gs. 60. gadi. Lielu popularitāti guva garstāsts “Kapteinis Nulle” (1963) un tā ekranizējums. Savukārt romāns “Velnakaula dvīņi” (1966) ir viens no spilgtākajiem šī perioda latviešu prozas darbiem. E. Līvs ir vairāku Rīgas kinostudijas filmu scenārija autors. Mūža pēdējos gados apzinājis senās latviešu jūrniecības tradīcijas, iestājies par Latvijas Jūras akadēmijas dibināšanu. Vairāk nekā desmit gadus, lai veicinātu interesi par rakstnieka literāro mantojumu un atbalstītu radošo jaunrades procesu rakstniecībā, reizi gadā Liepājā tiek pasniegtas rakstniecības balvas “Krasta ļaudis”. Latvijas Jūras akadēmija piešķīra savai bibliotēkai E. Līva vārdu. 31.08.2014. pie nama Liepājā, Baznīcas ielā 20, kurā dzīvojis E. Līvs, atklāja piemiņas plāksni.

https://www.literatura.lv/personas/egons-livs