Aktualitātes / Daiga Rokpelne saņēmusi titulu “20 personības 20 gados. Vidzemnieku godināšana 2024”

Daiga Rokpelne saņēmusi titulu “20 personības 20 gados. Vidzemnieku godināšana 2024”

Daiga Rokpelne saņem apbalvojumu

14. augustā Cesvaines pilī sumināts vidzemnieku spēks, radošums un enerģija, jo tur notika svinīgais pasākums “20 personības 20 gados. Vidzemnieku godināšana 2024”, ko rīkoja Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Europe Direct Vidzeme centru. Nominācijai “20 personības 20 gados” tika pieteikti entuziasti Vidzemē, kuri aizvadīto 20 gadu laikā ir attīstījuši idejas, īstenojuši iniciatīvas un iedrošinājuši sabiedrību nozīmīgām pārmaiņām, vienlaikus veicinot ilgtermiņa izaugsmi un attīstību reģionā, valstī un Eiropā. 

Pasākumā tika godinātas 34 ievērojamas personības no visiem Vidzemes novadiem, kuru ieguldījumu novērtējuši līdzcilvēki, bet 20 nominanti saņēma īpašu titulu. Starp tiem arī Valmieras bibliotēkas direktore Daiga Rokpelne.

Novērtēts Daigas ieguldījums un iniciatīva Valmieras Integrētās bibliotēkas izveidošanā, aktīva dalība starptautiskos profesionālajos tīklos un projektos, 3td e-grāmatu bibliotēkas idejas izstrādē, aktualizēšanā un īstenošanā, kā arī bibliotēku nozares procesos un profesionālajās organizācijās.

Daigu Rokpelni raksturo iniciatīvas uzņemšanās, drosme riskēt izvirzīto mērķu vārdā, uzņēmība, augsta profesionalitāte un atbildība nozares izaugsmes un attīstības veicināšanā. Daiga ar lielu enerģiju iesaistās jaunu iniciatīvu īstenošanā no idejas līdz gala rezultātam un tā izvērtējumam.

Ievērojamo vidzemnieku vidū godinātas trīs Valmieras novada personības – Valmieras bibliotēkas direktore Daiga Rokpelne, Oleru muižas saimnieks Kārlis Zemītis un Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Lepojamies ar Daigas paveikto Valmieras Integrētās bibliotēkas, novada un nozares attīstībā, kā arī priecājamies par viņas spēju iedvesmot un motivēt jaunu mērķu sasniegšanai.

Fotogrāfiju autors: Klāvs Vasiļevskis