Aktualitātes / Izstādes Valmieras novada bibliotēkās septembrī

Izstādes Valmieras novada bibliotēkās septembrī

BURTNIEKU APVIENĪBĀ

Līdz 2023. gada beigām Valmieras pagasta bibliotēkā sadarbībā ar “Latviešu brīvprātīgo atbalsta grupu Ukrainai” Ukrainas atbalsta akcija “Miera dzērvītes Ukrainai”.

No 12. līdz 30. septembrim Valmieras pagasta bibliotēkā literāri tematiskā dzejas izstāde “A. Aizpurietes dzeja – sievietes spēka sīvums un arhetipiskais dziļums”. A. Aizpuriete nodēvēta par lielāko latviešu literatūras starptautisko panākumu 2022. gadā.

No 2023. gada 15. septembra līdz 20. novembrim Vecates pagasta bibliotēkā aplūkojama Sandras Vestermanes gleznu izstāde. Izstādē skatāmi mākslinieces atlasīti darbi, kas veltīti koku tematikai un tapuši laika periodā no 2001. līdz 2008. gadam.

Sandra Vestermane absolvējusi Latvijas Medicīnas akadēmiju (Rīgas Stradiņa universitāti) un specializējusies neiroloģijā (https://www.e-neirologs.lv/). Sandrai gleznošana ir vaļasprieks. Viņas hobiji ir gleznošana (eļļa, akrils), zīda, porcelāna un stikla apgleznošana, fotogrāfija, kā arī keramika. Glezniecību Sandra apguvusi Tautas mākslas studijā „Ziemeļblāzma”, apmeklējusi fotokursus M. Kundziņa vadībā, kā arī skolojusies interjera dizaina jomā. Māksliniece piedalījusies vairākās Latvijas Tautas Tēlotājas Mākslas studiju izstādēs, kā arī vairākās personālizstādēs Latvijas Ārstu biedrības telpās Rīgā, mākslas galerijā „Laipa” Valmierā, Vidzemes slimnīcā, Valmieras Kultūras centrā un citviet.

KOCĒNU APVIENĪBĀ

No 1. līdz 30. septembrim Bērzaines pagasta bibliotēkā izstāde ”Draule. Velniņi. Blaumanis”

Šeptembrī Bērzaines tautas namā mākslinieces Aijas Princes-Galzones gleznu izstāde “Tuvumā un tālumā”.

No 11. līdz 15. septembrim Rubenes bibliotēkā Ineses Zanderes grāmatu izstāde “Kāpj no plaukta grāmata, apstājas un domā.”

MAZSALACAS APVIENĪBĀ

Līdz 4. septembrim Mazsalacas pilsētas bibliotēkas Bērnu nodaļā Mazsalacas pirmsskolas izglītības iestādes “Dārziņš” audzēkņu darbu izstāde.

RŪJIENAS APVIENĪBĀ

Līdz 20. septembrim Rūjienas pilsētas bibliotēkā fotogrāfiju izstāde “Aizsteidzas vasara mana”.

No 21. septembra Rūjienas pilsētas bibliotēkā Vitas Upenieces-Melbārdes mākslas darbu izstāde “Dvēsele zied”.

Septembrī Rūjienas pilsētas bibliotēkā izstāžu cikla “Mēneša populārākā vārda īpašnieces – latviešu rakstnieces, dzejnieces” literatūras izstāde “Septembris – Sandra”, “Septembris. Dzeja. Laiks”.

Septembrī Rūjienas pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā tematiskās izstādes “Grāmatiņa zilsvārcīte”; “Iekšiņa un Āriņa”; “Pieloc māsiņ, skolas somu”; “Sapņotāja kalendārs’.

STRENČU APVIENĪBĀ

No 1. līdz 11. septembrim Strenču pilsētas bibliotēkā projekta LIFE FOR SPECIES ceļojošā fotoizstāde “Zaļie dārgumi”: retu, apdraudētu un aizsargājamu sugu fotogrāfijas.

Septembrī Sedas pilsētas bibliotēkā aplūkojama ornitologa un putnu fotogrāfa Viestura Klimpiņa (1937.-2019.) fotoizstāde.