Spēles

ATRODI SEVI EIROPĀ – Europe Direct informācijas centrs Valmierā izveidota izglītojošu galda spēle Valmieras bērniem par Valmieru kā Eiropas sastāvdaļu un 10 dažādām profesijā. Pieejama bibliotēkas krājumā galda spēles formā, kā arī lejupielādējama elektroniskā versijā.

EIROPAS DOMINO – spēle, kas balstīta domino noteikumos, ļauj uzzināt par Eiropas valstu nacionālajiem dzīvniekiem un augiem. Pieejama drukai gan krāsainajā versijā, gan melnbaltajā versijā.

RITenis – aprites ekonomikas spēle, kurā, izvērtējot apgalvojumus un izvēloties skaidrojumus, spēlētāji apgūst aprites ekonomikas un resursu taupīšanas principus.

VĒRTĪBU ABC – izglītojoša komandu spēle aktualizē latvisko identitāti veidojošās vērtības, rosinot nostiprināt un papildināt savas zināšanas par Latvijas kultūrtelpu dažādos laika lokos.

DZĪVNIEKI RĪGĀ DAŽĀDOS LAIKOS – interaktīva spēle, kuras mērķis ir uzlabot zināšanas par Rīgas attīstību un saistību ar dažādiem dzīvniekiem.

DemokrātiJĀ – galda spēles materiāli. Spēles mērķis ir veidot savu valsti, izprast demokrātijas pamatelementu nozīmību, kā arī apzināties demokrātiskas valsts iespējas un riskus.

IEPAZĪSTI APPUTEKSNĒTĀJUS – spēle ļauj uzzināt ko vairāk par dažādiem apputeksnētājiem, to nozīmi cilvēcei un to izzušanas risku (lejupielādējama).

CSDD BĒRNIEM – spēles, video un uzdevumi par drošību uz ceļa.

PARPROF – interaktīva spēle profesiju pasaules izzināšanai.