Aktualitātes / Radošā darbnīca jauniešiem “Vietvārdi fiziskajā un virtuālajā telpā”

Radošā darbnīca jauniešiem “Vietvārdi fiziskajā un virtuālajā telpā”

19. jūnijā Valmieras Integrētajā bibliotēkā radošā darbnīca jauniešiem “Vietvārdi fiziskajā un virtuālajā telpā”.

Turpinām pētīt jauniešu vietvārdus un jauniešu vidi pilsētā. 19. jūnijā aicinām jauniešus piedalīties norisē, kas būs piepildīta ar aktīvu un radošu darbību – būs iespēja izkustināt gan kājas, gan intelektu, gan ielūkoties jaunākajās iespējās tehnoloģiju pasaulē.

Pasākumā piedalīšanas BEZ MAKSAS. Pieteikties ŠEIT.

Plkst. 12.00 – 13.30
Ekskursija “Mizo Pārgaujas banānus!”
Izpētīsim Boķa ribasbanānus un citus Pārgaujas vietvārdus, kas nav iekļauti tradicionālajā pilsētas apskates maršrutā. Šī ekskursija radīta no jauniešu vietvārdiem, kas savākti projekta “Atzīmēts kartē! Vietvārdi tavā apkārtnē” ietvaros. Iespējams, šīs vietas ir zināmas ne tikai vietējiem valmieriešiem, bet vai skatījums uz tām mainīsies, ja mēs iepazīsim tās ar citu nosaukumu? To noskaidrosim ekskursijas laikā.

Plkst. 13.30-14.00
Kopīgas pusdienas

Plkst. 14.00 -15.30
Mākslīgā intelekta praktiskā darbnīca. Vadīs Evija Mirķe, PhD, Rīgas Tehniskās universitātes pētniece.
Izpētīsim, kā un kādus mākslīgā intelekta rīkus var izmantot dažādu ideju un objektu vizualizēšanai. Nodarbībā ļausim vaļu radošumam, rotaļājoties ar vietvārdu nozīmēm. Izmantojot mākslīgā intelekta rīkus, veidosim abstraktas vai reālas kartes, kas ataino vietas, vārdus, nodarbes un citas jauniešu idejas, kas piepilda pilsētu. Kopīgi stāstīsim stāstu par to, kāda ir jauniešu vide pilsētā.

Radošā darbnīca ir daļa no aktivitāšu “Atzīmēts kartē! Vietvārdi tavā apkārtnē” kopuma, kas noris “Eiropas amatierzinātne” projekta ietvaros.