Aktualitātes / Pētām avotus

Pētām avotus

27. aprīlī ģeogrāfa, grāmatu autora, Vidzemes Augstskolas lektora Jāņa Bikšes pavadībā devāmies ceļojumā uz tuvējiem avotiem, uzzinājām vairāk par amatierzinātni un veidiem, kā katrs var piedalīties zinātnes attīstībā.

Mūsu ceļojumā trīs pieturas: Pantenes svētavots, Gudzonu alas avots un mazāk zināmais Govs alas avots, uz kuru nokļūt var tikai, ja zini koordinātes un esi gatavs drosmīgam kāpienam pa Salacas stāvo krastu. Brauciena laikā bijām ne tikai skatītāji un klausītāji, uz brīdi kļuvām par amatierzinātniekiem. Aktīvie jaunieši izmērīja, ka ūdens Pantenes svētavotā tek ar ātrumu 3 l/s un tā ūdens temperatūra ir 6,7°C. Paspējām arī paskatīties uz Skaņokalnu no otras puses un pusdienās pagaršot Jēru kluba gardo zupu.
Superīga atmosfēra, laba kompānija un jēgpilna brīvdienu pavadīšana, uzzinot vairāk par dabu, par zinātni, par visu to, ko vēl var pētīt un apskatīt!

“Patīk amatierzinātnē tas, ka ar to var nodarboties jebkurš, kam interese, satikt līdzīgi domājošus cilvēkus. Labs vaļasprieks. Var apbrīnot cilvēkus, kas savā brīvajā laikā kaut ko tādu var darīt un dot citiem zināšanas,” tā dalībnieki vērtē kopīgi aizvadīto sestdienu.

Izbraukums organizēts “Eiropas amatierzinātne” projekta ietvaros (vairāk var uzzināt ŠEIT). Valmieras Integrētā bibliotēka šogad rīko dažādas aktivitātes, lai popularizētu amatierzinātnes iespējas un veicinātu sabiedrības līdzdalību zinātnisku pētījumu veikšanā.
Visa gada garumā esat aicināti piedalīties Vietvārdu talkā Valmieras novada publiskajās bibliotēkās. Arī īpaša programma paredzēta jauniešiem visās novada pilsētās.

Pasākuma galerija

Eiropas Savienības karogs

Finansē Eiropas Savienība